Slaver
I Danmark blev slavehandlen afskaffet ved lov i 1792. Loven trådte dog først i kraft 10 år efter, men slaveriet fortsatte. Der var kun en lov mod at handle med slaver ikke med at have slaver. Senere i 1848 kom der et forbud mod slaveriet. Der er mange, der siger at Danmark var det første land, der afskaffede slaveriet, men det passer slet ikke. I England blev slaveriet ophævet i 1772. Staten Massachusetts forbød alt slaveri i 1780, Connecticut og New York indførte importforbud i 1788 og Pennsylvania forbød slavehandel i 1789. Frankrig forbød alt slaveri i 1790. Som man kan forstå af ovenstående, var Danmark altså ikke den første, som afskaffede slavehandlen.
     Slavehandlen var ikke dog ikke forbi. Der blev smuglet i stor stil over Atlanterhavet. Brasilien indsmuglede ca. 25.000 slaver årligt i de første 20 år, efter at man i 1826 havde besluttet at standse slavehandlen. England fik efterhånden kontrollen over Afrikas vestkyst, så der kunne de ikke smule fra længere. Det fandt de også en løsning på! De rykkede bare deres forretning til Afrikas østkyst, hvor der ikke var andre europæere, som blandede sig i det.
     Stort set fandt ophævelsen af slaveri sted i perioden 1838-1900. Det skete ikke uden modstand, fordi slaveejerne mistede jo en hel del penge, så nu var det ikke slaverne der gjorde oprør, det var slaveejerne. Slaveriet var bare ikke nemt at stoppe. Slaveri findes faktisk den dag i dag.
Tilbage | Startside | Frem